Verhuurplan op maat

Wilt u uw woning verhuren? Wij helpen u graag geschikte huurders te vinden. PSG Wonen VBO Makelaar heeft ervaring met reguliere verhuur, maar zeker ook met verhuur aan expats. Verhuur is maatwerk, in alle situaties. Wij stemmen de hele procedure zorgvuldig af op uw persoonlijke wensen en omstandigheden.

Uw pand goed verhuurd

Bij het verhuren van uw pand(en) komt nogal wat kijken. Zeker omdat regelgeving voor verhuur regelmatig wijzigt. En wat is een goede maar reële huurprijs? PSG Wonen VBO Makelaar kent de markt en adviseert u wat een geschikte huurprijs is. Ook verzorgen wij de bezichtigingen en de benodigde informatie zodat de huurder snel kan beslissen. En is die beslissing positief, dan stellen wij een gedegen huurcontract op met duidelijke afspraken. Zodat ook het vervolgtraject naar tevredenheid verloopt en u er zo min mogelijk omkijken naar heeft. PSG Wonen VBO Makelaar kan eventueel ook optreden als beheerder van uw pand.

Goedgekeurde huurtransacties

U kunt er zeker van zijn dat het huurcontract dat u in samenwerking met PSG Wonen VBO Makelaar opstelt voldoet aan de laatste eisen op het gebied van de huurwetgeving.

Verhuurrisico’s in kaart gebracht

Op het moment dat u uw woning verhuurt via PSG Wonen VBO Makelaar, hebben wij alle risico’s in kaart gebracht. Daarmee voldoen wij aan onze zorgplicht als makelaar. Alleen mensen van onbesproken gedrag kunnen bij ons huren.

Onze werkwijze in 6 stappen

1 De woning opnemen

Nadat we persoonlijk hebben kennisgemaakt, komen we langs in uw woning. We brengen de woning in kaart, maken foto’s en bespreken uw wensen en de verhuurmogelijkheden. Op basis daarvan geven we advies over de huurprijs en de huurvoorwaarden. Als u wilt, maken we een berekening op basis van het woningwaarderingsstelstel (WWS), ook bekend als het ‘puntenstelsel’.

2 Uw woning aanbieden

We nemen uw woning op in ons bestand, en plaatsen hem online op zo’n 20 nationale en internationale huurwoningwebsites zoals funda.nl, vbo.nl, houselink.nl, expatica.com, justlanded.com, xpatrentals.com. Als we kandidaat-huurders in ons eigen bestand hebben, brengen we die meteen op de hoogte. Daarnaast bieden we specifieke marketingacties aan. Als u dit wilt, doen we hiervoor graag een voorstel.

3 Bezichtigen

Zijn er geschikte kandidaten gevonden? Dan plannen we bezichtigingen in. U hoeft daar zelf niet bij te zijn. Wij regelen alles. Maar we overleggen natuurlijk altijd met u over de manier van bezichtigen.

4 Selectie, screening en voorstellen kandidaat-huurder(s)

Hoe weet u zeker dat de huurder betrouwbaar en kredietwaardig is? Uw PSG Wonen VBO Makelaar gebruikt daarom het Huurcheck validatiesysteem van Huurcheck Nederland. Dit houdt in dat we onderzoek doen naar de huurder met behulp van verschillende screeningsmethodieken. Zo wordt de huurder gecheckt op onder andere identiteit en inkomsten.

Wij selecteren kandidaat-huurders op basis van uw eisen en voorwaarden. Als meerdere kandidaten interesse hebben in uw woning, kiezen we samen de meest geschikte huurder.

5 Opstellen en ondertekenen huurovereenkomst

Zodra bij beide partijen alle voorwaarden akkoord zijn, stellen wij de huurovereenkomst op. Hierin nemen we de standaardgegevens op, en eventuele bijzondere bepalingen. PSG Wonen VBO Makelaar ziet vervolgens toe op ondertekening van de overeenkomst, en op de sleuteloverdracht. We innen de eerste huur en borg, en storten dit bedrag, na aftrek van de afgesproken courtage, op uw rekening.

6 Oplevering

In specifieke gevallen lopen wij samen met de huurder(s) door de woning en stellen een inspectierapport op.

Neem contact met mij op