Nieuws

'Call-to-action knop cruciaal in contact met woningzoekenden'

Vrijwel alle woningzoekenden beginnen hun speurtocht op een website. Om een huis daadwerkelijk verkocht te krijgen, is het voor makelaars cruciaal om in contact te komen met deze online woningzoekenden. Systeem Makelaardij bedacht hiervoor de call-to-action knop, waarmee ze de Vastgoed Marketing Award won.

Lees verder

Klanten adviseren over verlagen kosten gas en stroom in een woning

Om woningen met een lager energielabel goed te kunnen verkopen, is het belangrijk voor makelaars om advies te kunnen geven aan kopers en verkopers over ingrepen waarmee bespaard kan worden op het energie- en stroomverbruik.

Lees verder

Gemeenten: initiatief voor transformatie winkelgebieden ligt bij vastgoed

Als het gaat om het transformeren van winkelgebieden, wacht het grootste deel van de gemeenten op initiatieven van vastgoedeigenaren. Gemeenten zien hun rol vooral als faciliterend en vinden niet dat zij zich met de financiering bezig hoeven te houden. 

Lees verder

Grootste prijsstijging van bestaande koopwoningen in 16 jaar

Bestaande koopwoningen hebben in oktober te maken gekregen met de grootste prijsstijging in bijna 16 jaar. De woningen waren gemiddeld 8,2 procent duurder dan in oktober 2016. De stijgende trend in huizenprijzen is in juni 2013 gestart.

Lees verder

40 procent van nieuwe woningeigenaren denkt niet alle huissleutels te hebben

Aangezien 8 op de 9 woningeigenaren twee huissleutels aan anderen geven, krijgen nieuwe eigenaren na een verhuizing niet altijd alle sleutels retour. Bijna 40 procent van deze nieuwe bewoners denkt niet alle sleutels te hebben ontvangen. Leeftijd is hierbij belangrijk: hoe ouder, hoe minder vertrouwen in een volledige sleuteloverdracht.

Lees verder

Staatssecretaris Snel: belastingvoordeel huiseigenaren is rare bonus

De belastingkorting die woningeigenaren met een (bijna) afgeloste hypotheek krijgen, is niets meer dan een rare bonus. Dit zegt staatssecretaris Menno Snel van D66 tegen NU.nl. Het nieuwe kabinet denkt dat de belastingkorting, ofwel de Wet Hillen, onhoudbaar gaat worden en wil het afschaffen. Dit plan kan echter op veel weerstand rekenen.

Lees verder

Marktpartijen Utrecht willen 40 procent van nieuwbouwwoningen onder vraagprijs aanbieden

Ontwikkelaars en beleggers van IVBN en Neprom hebben de gemeente Utrecht aangeboden om bij elk nieuwbouwproject 40 procent van alle woningen onder de marktprijs te verhuren of verkopen. Hiermee hopen ze dat de Utrechtse woningmarkt voor iedereen toegankelijk blijft en dat nieuwbouwprojecten kunnen worden versneld en opgeschaald.

Lees verder

Stadsbewoners wonen het liefst in rustige maar centrale wijken

Rustige wijken midden in de stad zijn het meest geliefd onder stadsbewoners. De bewoners vinden vooral het gevoel van vrijheid en de aanwezigheid van familie en vrienden positieve aspecten van het wonen in de stad, maar noemen onveiligheid als het belangrijkste minpunt. 

Lees verder

Aantal hypotheken door starters neemt af

Door de stijgende woningprijzen en aangescherpte leennormen kunnen steeds minder starters een koopwoning bemachtigen. Het aantal aanvragen naar een hypotheek dat de starters in het derde kwartaal deden, daalde met zeven procent ten opzichte van een kwartaal eerder. De totale aantal hypotheekaanvragen is juist sterk gestegen deze periode. Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau IG&H.

Lees verder

Makelaars Breda: 'Te weinig nieuwbouwwoningen'

Er worden te weinig woningen gebouwd in Breda. Dat zeggen makelaars op basis van een onderzoek van bureau Dynamis naar de lokale woningmarkt.

Lees verder