Nieuws

Flinke besparing voor huizenkopers met restschuld bij verhuizing voor 2018

Woningbezitters met een restschuld en verhuisplannen doen er volgens De Hypotheker verstandig aan om de overdracht van hun woning vóór 31 december 2017 te laten plaatsvinden. Dan kunnen zij nog gebruikmaken van de mogelijkheid om maximaal 15 jaar de rente en kosten van restschuldfinanciering af te trekken. 

Lees verder

Versterken Groningse woningen loopt flinke vertraging op

Centrum Veilig Wonen heeft aan de Nationaal Coördinator Groningen laten weten dat het versterken van Groningse woningen fors achter loopt op schema. Dit meldt de NOS. De huizen liepen door gasbevingen beschadigingen op.

Lees verder

Vergeet uw case voor de Woningmakelaar van het Jaar Marketing Award niet in te dienen

Dit jaar is de Woningmakelaar van het Jaar Marketing Award terug van weggeweest. Heeft uw makelaarskantoor afgelopen jaar een effectieve, creatieve en doelmatige marketingcampagne gevoerd waar u trots op hebt? Twijfel dan niet langer en dien uw marketingcase uiterlijk 30 september in.

Ter inspiratie geven wij u inzicht in de winnaarscase van de Marketing Award uit 2015: Schasfoort Makelaars uit Oldenzaal.

Lees verder

Tweede Kamer debatteert over startersproblematiek

Dat starters in het hele land het moeilijk hebben op de woningmarkt, was woensdag de aanleiding voor een debat in de Tweede Kamer. Het aandeel starters (inclusief herintreders: zij die ooit een koopwoning hadden en daarna gingen huren voordat ze weer gingen kopen) onder woningkopers was begin dit jaar 39 procent, waar het vorig jaar nog 44 procent was, blijkt uit de AFM Consumentenmonitor. Volgens het Waarborgfonds Eigen Woningen (verantwoordelijk voor de NHG) is het aandeel starters veel forser gedaald: van 39 procent in 2015 naar 29,5 procent in 2017.

Lees verder

60% woningbeleggers haalt target niet

60% van de beleggers op de Nederlandse huurwoningmarkt verwacht hun investeringsdoel voor 2017 niet te halen. In totaal willen beleggers dit jaar ruim € 5 miljard investeren in Nederlandse huurwoningen. In de periode 2018-2020 willen beleggers nog eens € 16,6 miljard investeren in huur­woningen. 

Lees verder

Amerikaanse investeerder geïnteresseerd in Funda

De Amerikaanse investeerder General Atlantic heeft interesse getoond in online woonplatform Funda. De private equity-partij heeft belangen in vergelijkbare platforms in onder andere Zweden en België en wil een belang van 25 tot 40% in de website nemen. 

Lees verder

Ouderenbond pleit voor blijverslening in meer gemeenten

Ouderenbond ANBO wil dat hypotheekverstrekkers en De Nederlandsche Bank samen een oplossing bedenken voor senioren die in de problemen komen bij het aanpassen of afsluiten van een hypotheek. Zo zouden meer gemeenten een blijverslening aan moeten bieden.

Lees verder

Problemen dreigen voor 50-plussers met aflossingsvrije hypotheek

Veel 50-plussers die ooit een aflossingsvrije hypotheek afsloten, rekenen zich vaak onterecht rijk. Ze zijn zich er niet van bewust dat bij het aangaan van een nieuwe hypotheek vooral wordt gekeken naar inkomen en niet naar overwaarde. 

Lees verder

Geluiden voor meer sturing op kwaliteit middensegment huurwoningen

Een van de oplossingen die Aedes gisteren tijdens het Rondetafelgesprek over de Startersproblematiek bij de Tweede Kamer voorstelde, was om het Woningwaarderingsstelsel uit te breiden naar het middensegment. Opvallend is dat de gemeente Stichtse Vecht recent bij de minister Plasterk toestemming heeft gevraagd voor een experiment dat draait om het vastleggen van kwaliteiten zoals oppervlakte, voor woningen in de particuliere sector.

Lees verder

Adfiz en OvFD pleiten voor meefinancieren kosten koper

Adfiz en OvFD willen het makkelijker maken voor starters om een huis te kopen. Ze pleiten voor het mogen meefinancieren van de kosten koper en voor het verruimen van de schenkingsvrijstelling.

Lees verder

Recent bekeken