Nieuws

Hypotheekklanten ABN Amro ontvangen financiële data van start-up

Het Digital Impact Fund (DIF) van ABN Amro neemt een minderheidsbelang in Ockto. Die app helpt consumenten bij het verzamelen van persoonsgegevens, om deze vervolgens op een veilige manier te delen met een derde partij, zoals financiële instellingen voor het verkrijgen van een hypotheek.

Lees verder

'Nationale woonagenda' moet 75.000 woningen per jaar opleveren

Een 'monsterverbond' van woningmarktpartijen heeft woensdag 23 mei zijn handtekening gezet onder de Nationale woonagenda van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Inzet van de minister is de bouw van jaarlijks gemiddeld 75.000 woningen tot 2025.

Lees verder

2.500 geplande woningen onzeker in regio Zuidoost-Brabant

Het Stedelijk Gebied Eindhoven trapt hard op de rem wat betreft nieuwbouwplannen ‘in het groen’. Grote delen van nieuwbouwplannen in Best (Aarle), Helmond (Brandevoort-Noord), Nuenen (Nuenen-West), Veldhoven (Zilverackers) en Waalre (Waalre-Noord) worden in de ijskast gezet.

Lees verder

Meer concurrentie op hypotheekrente laagste tariefklassen

Hypotheekrentes in de lagere tariefklassen worden steeds belangrijker. Dat constateert De Hypotheekshop in de wekelijkse analyse van de renteontwikkeling. Volgens de hypotheekadviseur komt dat doordat meer doorstromers met overwaarde zich op de markt begeven.

Lees verder

NRVT niet eens met AFM/DNB over zelfregulering taxatiebranche

De stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) is sinds begin 2016 operationeel. In de afgelopen 2,5 jaar heeft NRVT in nauwe samenwerking met betrokken marktpartijen stappen gezet in de zelfregulering van de taxatiebranche. Het pleidooi van de AFM/DNB voor wetgeving rijmt dan ook niet met de inspanningen en resultaten die zijn geleverd door NRVT en de betrokken partijen in de branche, stelt de stichting.

Lees verder

'Vrijgezellen kiezen steeds minder vaak voor overlijdensrisicoverzekering'

Alleenstaanden kiezen er steeds vaker voor om het risico van hun overlijden niet te verzekeren als ze een huis kopen. Daar valt wat voor te zeggen, maar financieel adviseurs raden aan om wel goed aan uw nabestaanden te denken. Dat meldt De Telegraaf.

Lees verder

'Koper én verkoper hebben baat bij funderingslabel'

Ongeveer de helft van de makelaars negeert problemen aan de fundering van een huis, meldt NPO Radio 1. In gesprekken met kopers en verkopers wordt het niet ter sprake gebracht. Dat zegt het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek - het KCAF - in een bijdrage van Reporter Radio. Het risico voor de kopers is groot. Het herstellen van de schade aan fundering bedraagt gemiddeld zo'n €50.000.  

Lees verder

CBS: 'Koopwoningen in april bijna 9 procent duurder'

Bestaande koopwoningen waren in april 8,8 procent duurder dan in april 2017. De prijsstijging is iets groter dan in de voorgaande maand en sinds juni 2013 is er dan ook sprake van een stijgende trend.

Lees verder

Onderzoek huizenmarkt 2018: overbieden wordt steeds normaler

Overbieden: tegenwoordig is het steeds meer regel dan uitzondering. En dan bedoelen we niet enkele honderden, maar duizenden en soms wel tienduizenden euro’s. Zeker in de Randstad mag een huizenkoper flink de portemonnee trekken. Dit zijn enkele uitkomsten van een nieuw onderzoek door Knab. In dit artikel vertellen we wat u moet weten over de huizenmarkt in 2018.

Lees verder

Het schriftelijkheidsvereiste; denk er niet te lichtzinnig over!

Een overspannen woningmarkt, lange wachtlijsten en biedingen (ver) boven de vraagprijs. Het zijn onderwerpen die weer regelmatig in het nieuws voorbij komen. Gevolg kan zijn dat u als verkoper of koper zeer snel wilt handelen op het moment dat u tot overeenstemming komt met uw wederpartij. Waar moet u als makelaar zoal op (blijven) letten om uw cliënt een ‘perfecte’ koopovereenkomst te laten sluiten?  

Lees verder

Recent bekeken