Nieuws

Utrecht: aangescherpt woningbeleid effectief

Het aangescherpte beleid voor splitsen en omzetten van woningen in Utrecht is effectief. Dat blijkt uit een evaluatie van de gemeente, waarvoor bewoners, verhuurders en ambtenaren zijn ondervraagd, laat het AD weten.

Lees verder

Makelaars verlagen courtages

Nu de huizenprijzen stijgen, lopen makelaars binnen, zou u denken. Maar door de dalende verkoop verlagen zij juist hun courtages. Ondanks de opleving van de huizenmarkt zijn er niet eens zo heel veel banen bijgekomen, constateert NVM-voorzitter Ger Jaarsma aan de Volkskrant.

Lees verder

Is een makelaar overbodig geworden?

Een huis verkopen is tegenwoordig hartstikke makkelijk. Vraag genoeg. En daarom doen steeds meer mensen de verkoop zelf, blijkt uit cijfers die BNR bij jaap.nl heeft opgevraagd.

Lees verder

Storytelling voor makelaars

Als makelaar maakt u dagelijks zoveel mee, dat de verhalen voor het oprapen liggen. Omdat verhalen vertellen als makelaar niet uw hoofdbezigheid is, hebt u wellicht wat aan deze suggesties. 

Lees verder

NVM kwartaalcijfers: 'Consument heeft slechts keuze uit vier woningen'

Het vierde kwartaal van 2017 liet voor het eerst in jaren weer een daling (-6 procent) in het aantal verkochte woningen door NVM-makelaars zien. In totaal stonden er in het laatste kwartaal van 2017 36 procent minder woningen te koop dan een jaar eerder. 

Lees verder

50Plus heeft helft handtekeningen binnen voor referendum wet-Hillen

50Plus zegt zeker de helft van de benodigde handtekeningen binnen te hebben voor een raadgevend referendum over de afschaffing van de wet-Hillen. De partij van Henk Krol is fel tegenstander van de zogenoemde 'aflosboete' voor huisbezitters.

Lees verder

'Meer rekening houden met alleenstaanden op de woningmarkt'

Volgens de meest recente Huishoudensprognose van het CBS (juni 2016) neemt het aantal huishoudens toe van 7,7 miljoen tot 8,6 miljoen in 2060. Deze groei komt grotendeels voor rekening van de eenpersoonshuishoudens. Begin 2015 maakten eenpersoonshuishoudens 37 procent uit van alle huishoudens. In 2060 zal dit naar verwachting 43 procent zijn, laat De Hypotheekshop weten. 

Lees verder

Maximale termijn vakantieverhuur in Amsterdam gehalveerd

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam heeft besloten om de maximale termijn voor vakantieverhuur te halveren, laat het AD weten.

 

Lees verder

'Wonen op water steeds interessanter'

Nederland telt steeds meer woningen waarvan de fundering drijft op water. In Woerden is bijna een wijkje af en in Zeewolde begint de bouw in het voorjaar. NU.nl sprak met bewoners, bouwers en experts over de kansen en obstakels van huizen op water.

Lees verder

Bewoners vrijstaand huis vaker tevreden met leven

Verschillende kenmerken van een woning en de woonomgeving zijn van invloed op de mate waarin bewoners tevreden zijn over hun leven. Zo zijn bewoners van een vrijstaand huis vaker tevreden dan bewoners van overige woningtypen. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS.

Lees verder