Huis verhuren?

Waarom een verhuurmakelaar? Ook als u uw woning wilt verhuren, moet u zich goed voorbereiden. Bij elke stap is zorgvuldigheid geboden. Wetgeving, fiscale gevolgen en bijvoorbeeld een verhuurbeding in uw hypotheekakte kunnen voor u vervelende gevolgen hebben indien hier vooraf niet zorgvuldig over is na gedacht. Omdat iedere verhuur vraagt om een specifieke aanpak, zetten wij in overleg met u alle middelen in die tot het gewenste resultaat kunnen leiden. Het gaat namelijk om maatwerk waarbij de procedure zorgvuldig wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en de marktsituatie ter plaatse.

Indien u van plan bent om uw woning op korte termijn te verhuren dan kunt u met ons vrijblijvend een afspraak maken. Wanneer u kiest voor PSG Wonen, kiest u voor een specialist die het hele traject van aan- en verhuur en beheer van vastgoed voor u regisseert. PSG Wonen signaleert, adviseert en bemiddelt.

verhuren via PSG Wonen in 7 stappen

1. Opname van het object
Nadat wij u persoonlijk hebben ontmoet, de woning hebben opgemeten, huurprijs hebben vastgesteld en er foto's zijn genomen krijgt u van ons een opdrachtbevestiging. Zodra u hier akkoord op heeft gegeven PSG Wonen uw woning opnemen in haar woningbestand. Niet alleen wordt uw woning daardoor uitgebreid op onze zeer geavanceerde website en partnersites geplaatst, ook alle bij ons geregistreerde kandidaat-huurders die aan het zoekers profiel voldoen worden automatisch en direct op de hoogte gebracht van uw woning!

 Het vaststellen van een juiste/ marktconforme huurprijs is een van de deelgebieden waarin wij u assisteren; een woonruimte die te duur wordt aangeboden blijft soms onnodig lang te huur staan, te goedkoop verhuren aan de andere kant is ook niet verstandig. In een steeds veranderende markt houdt PSG Wonen u desgewenst op de hoogte van de marktontwikkelingen. Door onze expertise op lokaal niveau kunnen wij u accuraat adviseren zodat u de woning direct voor de juiste prijs kunt aanbieden en leegstand wordt beperkt tot een minimum.
 
2. Woningwaarderingsstelsel
Hoewel het risico niet erg groot is moeten wij u erop wijzen dat de huurder altijd het recht heeft een beroep te doen op huurbescherming en soms ook met succes. Wij adviseren als verhuurmakelaar daarom altijd aan een eigenaar om de woonruimte te verhuren op basis van het ‘woningwaarderingsstelsel (WWS)’. Middels het WWS wordt de kwaliteit van een huurwoning in punten uitgedrukt. Het WWS wordt ook wel 'puntenstelsel' genoemd. Als u de punten van uw woning weet, kunt u bepalen wat de maximale huurprijs van de woning mag zijn. Wij kunnen voor u een berekening maken van het puntenaantal van uw woonruimte zodat u precies weet wat de wettelijk toegestane prijs is waarvoor u uw woonruimte kan verhuren. Dit doen wij tegen een vaste prijs van 175, - Euro excl. BTW. Uiteraard bestaat er ook een ‘marktwaarde’ van uw woning. Wanneer u als eigenaar er op staat kunnen wij de woning ook tegen de ‘marktwaarde’ aanbieden, maar wij adviseren te allen tijde om uw woning te verhuren conform het WWS. Wij nemen in dat geval ook geen verantwoordelijkheid wanneer een huurder gedurende de huurperiode de afgesproken huurprijs, al dan niet via een commissie, aan de kaak zal gaan stellen. Mocht u hier nog vragen over hebben dan kunt u altijd contact opnemen met één van onze vestigingen.

3. Marketingacties
Niet alleen wordt uw woning daardoor uitgebreid op onze (druk bezochte) website maar ook onze partner sites Funda.nl, Vbo.nl, (Marktplaats.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huren.nl, Woninghuren.nl, Houselink.nl, Wooncomputer.nl, Expatica.com, Justlanded.com, Xpatrentals.com, Speurders.nl, etc.) geplaatst Alle bij ons geregistreerde gebruikers die aan het zoekers profiel voldoen worden automatisch en direct op de hoogte gebracht van uw woning! Zodra PSG Wonen de woning op onze website is geplaatst wordt uw woning automatisch op meer dan 20 partner sites geplaatst (en dat zonder extra kosten!) Daarnaast kunnen wij de woning dan ook aanbieden aan andere makelaars en collega’s waardoor uw bereik aanzienlijk wordt vergroot en hangen wij posters/borden op in de woning. Indien gewenst plaatsen wij ook externe advertenties. Buiten deze standaard acties bieden wij meerdere marketingmogelijkheden. Wij kunnen u hierover informeren en vrijblijvend een voorstel doen.

4. Match
De gegevens van de woningzoekende waarvoor wij bemiddelen worden gekoppeld aan de gegevens van de door u aangeboden woonruimte. Valt uw woonruimte binnen de zoekcriteria / woonwensen die de huurwoning zoeker heeft aangegeven en komt deze zoeker qua profiel (inkomen, aantal personen en werkend / studerend, huisdieren) in aanmerking volgens de door u gestelde wensen en eisen? Dan bieden we deze woning gelijk aan per e-mail en of telefonisch. Het aantal kandidaten dat geïnteresseerd is in uw woonruimte kan sterk variëren. Zodra er geïnteresseerde kandidaten zijn gevonden maakt PSG Wonen afspraken voor bezichtigingen. Een bezichtiging kan plaatsvinden met één persoon of juist met een aantal geïnteresseerde tegelijk.

5. Bezichtigen
PSG Wonen plant de bezichtiging van uw woning. De bezichtiging wordt begeleid door een medewerker van PSG Wonen. Wij houden u op de hoogte van het resultaat. Om snelle actie te kunnen waarborgen, hebben wij een sleutel van de te verhuren woning nodig. Als uw woonruimte nog bewoond wordt, nemen wij contact op met de huidige huurder om afspraken te maken voor een bezichtiging. Uiteraard worden alle sleutels gecodeerd zodat alleen de PSG Wonen medewerkers weten dat de betreffende sleutel bij uw woning hoort.

6. Voorstellen kandidaat-huurder(s)
Na een geslaagde bezichtiging stellen wij de kandidaat huurder(s) aan u voor. Deze kandidaat huurders zijn geselecteerd op basis van de door u gestelde eisen. U bent degene die uiteindelijk de beslissing neemt of u wel of niet akkoord gaat met een voorgestelde huurder.

7. Huurovereenkomst
PSG Wonen zal tevens de huurovereenkomst opstellen en de incheck / sleuteloverdracht regelen.
 In de huurovereenkomst die PSG Wonen opstelt, worden de standaard gegevens opgenomen. Eventuele bijzondere bepalingen die u zelf aangeeft zal PSG Wonen met de kandidaat huurder bespreken en indien de kandidaat huurder ermee instemt, in de huurovereenkomst verwerken. Hierna zullen wij de overeenkomst met alle betrokken partijen bespreken. PSG Wonen zal tevens toezien op ondertekening van de overeenkomst door de huurder, en op de sleuteloverdracht. De eerste huur en borg wordt voor u geïnd. PSG Wonen stort het bedrag, indien alles akkoord en ontvangen is, met aftrek van de courtage, naar u door binnen 10 werkdagen na ingangsdatum van de huurovereenkomst.

8. Oplevering
Let op: deze laatste stap geldt alleen in specifieke gevallen. Bij de eindinspectie lopen wij dan samen met de huurder(s) de woonruimte door. Hierbij stellen we een inspectierapport op.

 De voordelen van PSG wonen op een rij:
• Geen verborgen kosten
• Uw object wordt direct aan onze eigen cliënten per email verzonden
• Uw object wordt direct aan meer dan 20 partnersites doorgegeven en geplaatst waaronder Funda.nl en Vbo.nl
• Uw object met foto in onze direct mail campagne.
• Bezichtigingen maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 17:00 en op afspraak ook ’s-avonds.
• Uw object binnen 48 uur na opname op deze website.
• Een duidelijke "te huur" poster op een van de ramen van uw object.
• Duidelijke informatie aan u betreffende rechten/ plichten en te verwachten huuropbrengsten.
• Persoonlijke/ en professionele begeleiding van potentiële huurders bij elke bezichtiging.
• Wij voeren de contractonderhandelingen met potentiële huurders in samenspraak met u.
• De check-in: indien nodig, het met de huurder nalopen van de inventarislijst.
• Opmaken van het uitgebreide Nederlands of Engelstalige huurovereenkomst.
• Indien nodig een opname/opleveringsrapport ter assistentie bij check-in of out.

Wanneer u overweegt een huis te huren of te verhuren, via een verhuurmakelaar, een verhuurmakelaar als PSG Wonen, bent u verzekerd van kwaliteit die verder gaat waar vanzelfsprekendheid ophoudt.