News

Starters die woning kunnen financieren afgelopen vijf jaar gehalveerd

Het aantal starters dat een gemiddelde starterswoning kan financieren, is in de afgelopen vijf jaar bijna gehalveerd. Dit blijkt uit een analyse van consultingbureau IG&H. In 2012 kon 29 procent van de alleenstaande starters een gemiddelde starterswoning financieren. In 2017 daalde dit aantal naar slechts 16 procent, en in 2018 naar verwachting zelfs naar 13 procent.

Lees verder

Slechts 1 op 3 Nederlanders wil meer betalen voor verduurzamen woning

Duurzaamheid is voor gemeenten, corporaties en marktpartijen topprioriteit de komende jaren. Ook bij burgers leeft het onderwerp, maar acties en aanpassingen in gedrag blijven achter. Zijn Nederlanders bereid meer te betalen voor een duurzamere woning? Vastgoed Journaal vertelt het u.

Lees verder

NHG verruimt acceptatiecriteria voor ouderen om hypotheek af te sluiten

Mensen die minder dan tien jaar van hun pensioendatum verwijderd zijn, kunnen binnenkort makkelijker een hypotheek krijgen door de verruiming van acceptatiecriteria via Nationale Hypotheekgarantie.

Lees verder

‘Schijnconstructie’ om huis te behouden van ex komt man duur te staan

Een schijnconstructie om te zorgen dat een ex geen beslag zou leggen op zijn huis, loopt iets anders dan hij van tevoren had gedacht. Niet zijn eerste ex gaat er na 25 jaar met het huis vandoor, maar zijn vriendin aan wie hij het huis ‘verkocht’ zonder daarvoor ooit de koopprijs van € 25.000 te ontvangen. Dat meldt am:web.

Lees verder

Auto van de zaak: ga je voor kopen, leasen of privé?

Als woningmakelaar bent u veel op pad. Een auto van de zaak is dan ook geen overbodige luxe, maar daarbij komt u wel voor verschillende keuzes te staan: gaat u de auto kopen, leasen of kiest u voor uw privéauto? Wij zetten de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden op een rijtje, zodat u een weloverwogen beslissing kan maken.

Lees verder

ACM gaat onderzoek doen naar vertraging bij nieuwbouwwoningen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat onderzoek doen naar klachten over vertragingen bij het aansluiten van nieuwbouwwoningen op het gas- en elektriciteitsnet. Door een tekort aan technici zouden nieuwbouwkopers vaak weken tot maanden langer moeten wachten op de sleutel van hun woning. Dat meldt Telegraaf.

Lees verder

Bouwinvest beperkt huurprijsstijging tot inflatie plus 1 procent in 2018

Alle bestaande huurders in vrije sector huurwoningen van Bouwinvest krijgen in 2018 een huurprijsstijging van maximaal inflatie plus 1 procent. Als één van de grootste woningbeleggers in Nederland, is Bouwinvest nauw betrokken bij de discussie over de betaalbaarheid van woningen. Zij worden door politici, bestuurders en journalisten gevraagd hun visie op dit thema te geven. De betaalbaarheid van woningen baart Bouwinvest zorgen en daarom hebben zij dit besluit genomen. 

Lees verder

'Rotterdam grootste prijsstijging woningen in het eerste kwartaal 2018'

De woningprijs lijkt steeds sneller te stijgen, maar het aantal verkopen neemt steeds verder af. Dit blijkt uit de nieuwste woningmarktcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Met name in de vier grote steden kookt de markt droog waarbij Rotterdam, gelet op de sterkste prijsstijging in de Maasstad, nu het meest in trek lijkt. Dat schrijft am:web.

Lees verder

Utrecht: 'Woning binnen twee maanden verkopen voor €34.000 meer'

Een woning in Utrecht die begin februari te koop stond voor 225.000 euro, staat nu weer te koop voor 295.000 euro. Het huis van ruim tachtig vierkante meter moet wel helemaal opgeknapt worden. Een vergunning voor een tweede verdieping is al aanwezig. Dat meldt RTL Z.

Lees verder

Agent wint terrein in Nederland

Na ERA in 1994 en RE/MAX in 1997 is nu ook de Amerikaanse franchiseformule Coldwell Banker officieel neergestreken in Nederland. Met grootse plannen en een eigen University. Het lijkt of Nederland langzaam in de ban raakt van de Amerikaanse wijze van makelen. Welke voordelen biedt het broker-agentmodel boven het traditionele makelen? Verschenen in Vastgoed Magazine #3.

Lees verder

Unprecedented flexibility

The most flexible broker in Arnhem. Friendly, flexible and results-oriented. You are in good hands. We make selling your home a wonderful experience. And the search for a new home a feast.

FUNDAmentally better

Housenet 3 brings websites of brokers to a unattainable level. All possibilities of a large living portal into your own website.

Recently viewed