News

Makelaarsland: 'Onafhankelijkheid was voorwaarde bij overname door ING'

Vandaag werd bekend dat Makelaarsland, de grootste internet makelaar van Nederland, voor 90 procent is overgenomen door ING. Zowel CEO en oprichter Jeroen Stoop van Makelaarsland, die 10 procent van de aandelen houdt, als Andrea de Graaf woordvoerder van ING, benadrukken dat de onafhankelijkheid van de makelaar gewaarborgd blijft. 

Lees verder

'Nederlanders delen financiële gegevens voor efficiëntere dienstverlening'

Nederlanders blijken snel hun (digitale) gegevens te delen. Maar liefst 84 procent van de respondenten is bereid deze gegevens te delen wanneer dit leidt tot een betere en efficiëntere dienstverlening rondom hypotheekadvies en -aanvraag. 

Lees verder

Koopwoningmarkt in Amsterdam aan het vergrijzen

De koopwoningmarkt is aan het vergrijzen in Amsterdam, dit meldt Cobouw. Het aantal Amsterdamse 60-plussers met een koopwoning is in 10 jaar tijd toegenomen van 13 naar 19 procent. Deze cijfers heeft het ING Economisch Bureau bekend gemaakt.

 

Lees verder

Kadaster: Aantal hypotheken en verkopen dalen

Het Kadaster registreerde 16.035 verkochte woningen in de eerste maand van 2018. Dit is een daling van 3,1 procent ten opzichte van januari 2017. Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 2,0 procent af ten opzichte van januari 2017, van 24.580 naar 24.083. Dit meldt InFinance. 

Lees verder

‘Hypotheekbranche moet aanzetten tot verduurzaming van woning'

Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken vindt dat geldverstrekkers en hypotheekadviseurs aanstaande, maar ook bestaande woningeigenaren meer moeten gaan aanzetten tot het verduurzamen van hun huis. Dit laat AM:WEB weten. 

Lees verder

AFM: 'Reclame over snelheid hypotheek afsluiten verboden'

Verschillende hypotheekverstrekkers hebben reclamecampagnes gevoerd waarin de snelheid waarmee een hypotheek kan worden afgesloten wordt aangeprezen. Dat mag volgens een al langer bestaande regel niet, waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Lees verder

Amsterdam koploper van Europa door stijgende huurprijzen

Op dit moment stijgen de huizenprijzen nergens zo snel als in Amsterdam. Een woning in de hoofdstad is alleen nog voor het rijkere segment van de samenleving weggelegd. In de afgelopen twaalf maanden is de vierkante meterprijs met 21 procent gestegen.

Lees verder

Meer makelaars-agenten actief in Nederland door start Amerikaanse opleiding

Er komt een vestiging van het Amerikaanse opleidingshuis Coldwell Banker University naar Nederland, hier worden 2.000 mensen de komende twee jaar klaargestoomd als makelaars-agent voor de Nederlandse markt. In Slot Zuylen vindt op 10 maart de open dag plaats. 
 

Lees verder

Belangrijke oorzaken, gevolgen en risico's van huizenprijsdalingen

De afgelopen tijd zijn de huizenprijzen volop in het nieuws. Zo schreef Vastgoed daar verschillende artikelen over. De Hypotheekshop speelt in op al het nieuws en vraagt zich af of de huizenprijzen in de toekomst weer kunnen gaan dalen. Daarom worden hier de mogelijke risico's voor de huizenprijzen en de gevolgen die een prijsdaling kan hebben voor de economie en de consument belicht. 

 

Lees verder

Stijging WOZ-waarde kan voordelig uitpakken

De huizenprijzen zijn flink aan het stijgen en dit heeft ook invloed op de WOZ-waarde. De verhoging van de WOZ-waarde hoeft voor de woningeigenaren echter geen negatief effect te hebben. Business Insider legt het voor u uit. 

 

Lees verder

Unprecedented flexibility

The most flexible broker in Arnhem. Friendly, flexible and results-oriented. You are in good hands. We make selling your home a wonderful experience. And the search for a new home a feast.

FUNDAmentally better

Housenet 3 brings websites of brokers to a unattainable level. All possibilities of a large living portal into your own website.

Recently viewed