News

Rabobank mag vooruitbetaalde hypotheekrente weigeren

In een beroepsprocedure bij de Commissie van Beroep van Kifid heeft de Rabobank gelijk gekregen. De bank mag een verzoek van een consument om zes maanden hypotheekrente vooruit te betalen, weigeren, omdat dit niet als service is afgesproken en het veel handmatig werk met zich brengt.

Lees verder

Woningprijzen blijven stijgen; transacties voorbij de top

In de halfjaarlijkse Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten staan de voorspellingen van DNB, zo ook over de woningmarkt. DNB kijkt onder andere naar de huizenprijzen.

Lees verder

Vastgoedsector gewaarschuwd voor volgend keerpunt

Afgelopen jaar was het een uitstekend jaar voor de vastgoedsector, stelt accountantorganisatie NBA. Bij elk vastgoedevenement leidt dat tot de vraag waar de sector zich bevindt. Heeft het vastgoed geleerd van de vorige crisis en is er voldoende weerstand opgebouwd voor het volgende keerpunt in de cyclus? NBA vindt het van belang dat vastgoedondernemingen een goede lange termijn visie hebben, waarin ook rekening wordt gehouden met tegenvallers. Dat stelt NBA in het tweede rapport over de vastgoedsector, Keerpunt nabij. 

 

 

Lees verder

Minder woningen verkocht, meer hypotheken verstrekt

Het aantal woningverkopen in mei ligt 9 procent lager dan in mei 2017; toen nam de markt nog toe met 24 procent. Het aantal verstrekte hypotheken in mei steeg ten opzichte van dezelfde maand in 2017 met 1,7 procent naar 29.593. Dat meldt het Kadaster.

Lees verder

Ruimere acceptatiecriteria voor senioren van kracht

De ruimere acceptatiecriteria van NHG voor senioren met een verhuiswens, zijn vanaf vandaag van kracht. Geldverstrekkers kunnen hypotheekaanvragen van consumenten die al AOW ontvangen of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereiken, nu toetsen op basis van de werkelijke lasten, in plaats van de gangbare financieringsnormen. Al voordat de nieuwe toetsingswijze van kracht werd, gaven ruim 200 senioren aan interesse te hebben.

Lees verder

SVn ziet toename duurzame leningen

Particulieren, Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) en bedrijven investeren volop in de verduurzaming van Nederland. Dat blijkt uit het jaarverslag van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Lees verder

VBO Makelaar houdt pleidooi voor financieringseis bouwkundige keuring

Begin dit jaar is het voorbehoud bouwkundige keuring standaard opgenomen in de koopovereenkomst. VBO Makelaar merkt dat nog steeds veel kopers deze bepaling wegstrepen om meer kans te maken op de woning van hun keuze. De brancheorganisatie wil de koper beter beschermen tegen ernstige gebreken aan de woning of hogere herstelkosten dan geraamd.

Lees verder

HvE Groep en Brockhoff Makelaars gaan samenwerken

Hoekstra en Van Eck Groep heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Brockhoff Makelaars uit Amstelveen. 

Lees verder

ECB opkoopprogramma gaat stoppen: hypotheekrente zal beperkt stijgen

De kogel is door de kerk. Sinds 2015 heeft de Europese Centrale Bank (ECB) voor ruim 2400 miljard euro aan leningen van staten en bedrijven opgekocht. Vanaf eind december stopt de bank daarmee. Wel is de ECB van plan om ook na 2018 nog leningen op te kopen.

Lees verder

'Differentiatie nodig voor vaststellen NHG-grens'

De premie voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moet volgend jaar echt omlaag, vindt Vereniging Eigen Huis (VEH). Volgens de belangenorganisatie beschikt het waarborgfonds over meer dan voldoende vermogen om de premie naar beneden bij te stellen. Tevens pleit de organisatie voor een regionaal systeem voor het vaststellen van de NHG-grens. 

Lees verder

Unprecedented flexibility

The most flexible broker in Arnhem. Friendly, flexible and results-oriented. You are in good hands. We make selling your home a wonderful experience. And the search for a new home a feast.

FUNDAmentally better

Housenet 3 brings websites of brokers to a unattainable level. All possibilities of a large living portal into your own website.

Recently viewed