News

NHG-hypotheek niet meer noodzakelijk voor starter

Minder starters sluiten een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Waarom is een NHG-hypotheek tegenwoordig niet altijd interessant voor starters?

Lees verder

Woningsplitsing Den Haag in opspraak

Het verbouwen van huizen tot meerdere woningen is veel bewonersorganisaties en politieke partijen een doorn in het oog. Overbewoning en verrommeling bedreigen de leefbaarheid. Terwijl de PvdA splitsingen juist aanmoedigt. 

Lees verder

Hypotheekrente daalt opnieuw

Voor de vierde maand op rij lag in november het aantal renteverlagingen door geldverstrekkers hoger dan het aantal renteverhogingen. Hierdoor is de hypotheekrente op de middel(lange) rentevaste periodes sinds midden juli met ongeveer 0,15%-punt gedaald en bereikten de gemiddelde hypotheekrentes eind november de laagste stand van het jaar. 

Lees verder

Aantal hypotheekaanvragen in november hoog maar stabiel

Volgens het Hypotheken Data Netwerk (HDN) toont het aantal hypotheekaanvragen in november een stabiel patroon, met ongeveer 8.000 aanvragen per week. Dit is echter wel een hoog aantal, wat november een vierde plek bezorgt in het lijstje van recordmaanden (gemeten vanaf 2011).

Lees verder

Amsterdam schiet bouwambitie ruimschoots voorbij

In het afgelopen jaar is Amsterdam met de bouw van bijna 7.300 woningen gestart. Voor het vierde jaar op rij wordt de bouwambitie van 5.000 woningen uit het coalitieakkoord ruimschoots gehaald.

Lees verder

Teruglopende hypotheekschuld door 'dure' regeling belastingvrij schenken

Dankzij een tijdelijke regeling konden Nederlanders in 2013 en 2014 een ton belastingvrij schenken voor het kopen of afbetalen van een huis. Het kabinet verwachtte hierdoor 104 miljoen euro aan belastinginkomsten mis te lopen, maar dankzij de populariteit van de regeling kwam dit uiteindelijk neer op meer dan een miljard. Ondanks de enorme kosten had de regeling wel het gewenste effect: de hypotheekschuld in Nederland liep terug.

Lees verder

Provincie ZH: 'Ruimte voor 25.000 nieuwe huizen door transformatie'

Uit een quick scan van de provincie Zuid-Holland, blijkt dat langs brede wegen en bermen in Zuid-Holland ruimte is voor zo’n 15.000 tot 25.000 nieuwe huizen. Ook kan verkeersruimte binnen de bebouwde kom relatief eenvoudig worden getransformeerd naar woningbouw.

Lees verder

50Plus partij wil referendum wet-Hillen

De 50Plus partij is van plan om een raadgevend referendum te organiseren over de voorgenomen afschaffing van de wet-Hillen. De partij heeft de afgelopen tijd fel campagne gevoerd tegen wat zij de ‘aflosboete’ noemt voor huisbezitters.

Lees verder

Reaal: 'Ondernemer ligt wakker van arbeidsongeschiktheid en werk-privébalans'

Uit onderzoek van Reaal blijkt dat ruim de helft van de ondernemers, uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), verwacht dat de Nederlandse economie in 2018 zal verbeteren (53 procent). Ruim een derde verwacht dat het ongeveer hetzelfde zal blijven (35 procent). Ondernemers liggen echter wel regelmatig wakker van de zorgen omtrent bedrijfscontinuïteit na arbeidsongeschiktheid (34,6 procent), een verstoorde werk-privébalans (32,9 procent) of het niet kunnen vinden van geschikt personeel (30,9 procent).

Lees verder

Koper informeren over energie- en waterverbruik huis

De kosten voor het verbruik van gas, elektriciteit en water zijn kosten die maandelijks terugkeren. Bij het aanschaffen van een nieuwe woning, is het voor potentiële kopers daarom van belang om rekening te houden met hoeveel ze maandelijks aan energiekosten kwijt zijn. Maar wat zijn eigenlijk de gemiddelde uitgaven voor gas, elektra en water? En waarom is het zo belangrijk om potentiële kopers van een huis hierover te adviseren? Pricewise legt het uit. 

Lees verder

Unprecedented flexibility

The most flexible broker in Arnhem. Friendly, flexible and results-oriented. You are in good hands. We make selling your home a wonderful experience. And the search for a new home a feast.

FUNDAmentally better

Housenet 3 brings websites of brokers to a unattainable level. All possibilities of a large living portal into your own website.

Recently viewed